Számítógépes képzés

további információ a tovább gombra kattintva

Tisztelt Lakosság!

 

A GINOP-6.1.2 Digitális szakadék csökkentése című kiemelt projekt keretében, lehetőség adódik a település lakosainak ingyenes informatikai alapképzésre.

A képzés összesen 70 tanórás és két részből áll (IKER1 35 tanóra; IKER2 35 tanóra). Tematikája szerint három fő részből áll: számítógép kezelés, levelezés, internet használat-böngészés kezdő és haladó szinten.

A képzés végén a sikeres vizsgázók Tanúsítványt kapnak.

A képzés ingyenes, a képzési idő a közmunkások munkaidejébe beleszámít és elfogadják az előírt kötelező továbbképzésnek is.

A szervező kft. projekten kívüli saját keretből a résztvevőknek motivációs ösztöndíjat is fizet, melynek mértéke IKER1-IKER2 képzés esetén 5.000 Ft – 5.000 Ft, összesen 10.000 Ft személyenként.

A képzési célcsoport meghatározásánál a legfőbb szempont, hogy a jelentkező betöltse a 16 évet (iskolával tanulói jogviszonyban nem állhat) és 65 év alatti. Fontos, hogy a jelentkezőknek (70 %) alacsony iskolai végzettségűk legyen (8 ált. isk. alatti; bef. 8 ált. isk.; szakmunkás) Az 50 év és 65 év közöttiekre semmilyen korlátozás nem vonatkozik, a közmunkásokra, munkanélküliekre, gyesről-gyedről visszatérőkre, gyermeket egyedül nevelő szülőre, nemzetiségiekre, romákra, rokkantakra az életkor korlátozáson kívül semmilyen korlátozás nem vonatkozik.

Amennyiben érdekli Önöket ez a lehetőség, kérem jelezzék Boba Község Önkormányzatán legkésőbb 2018. január 25-ig. (csütörtök)

 

Tisztelettel:

                                                                                              Somogyi Ákos s.k.

                                                                                                  polgármester